Poslanci neodobrili znížené nájomné pre firmy v priemyselnom parku

11.03.2010 Snina

Snina 11. marca (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Snine dnes v popoludňajších hodinách rokovali o ďalších projektoch, ktorými sa chcú uchádzať o prostriedky z fondov Európskej únie (EÚ) za účelom rozvoja ...
Okrem súhlasu s prerozdelením dotácií pre športové kluby, cirkevnú inštitúciu a zriadením novej súkromnej škôlky na území samosprávy, MsZ neschválilo návrh, ktorým sa malo zamestnávateľom sústredeným v sninskom priemyselnom parku naďalej garantovať znížené nájomné až do 31. marca 2011.
Poslanci schválili prerozdelenie dotácií na rok 2010 pre športové kluby vo výške 58.950 eur. Najviac prostriedkov v hodnote 35.500 eur na zabezpečenie činnosti, dopravné a cestovné náklady dostane Mestský futbalový klub Snina. Dotácia v hodnote 18.000 eur by mala smerovať aj Farnosti Božieho milosrdenstva Snina na rekonštrukciu priestorov. O finančnej pomoci pre občianske združenia na území mesta budú poslanci rokovať na najbližšom zasadnutí MsZ.
Nová súkromná škôlka, za vznik ktorej zahlasovali mestskí poslanci, by mala byť zaradená do siete školských zariadení Slovenskej republiky od 1. septembra 2011. Ide o zariadenie rodinného typu s celodennou prevádzkou a kuchyňou. Na výchove asi 35 detí sa budú podieľať štyria pedagogickí a dvaja nepedagogickí zamestnanci.
Magistrát v súvislosti s plánovanou rekonštrukciou verejného osvetlenia na základe súhlasu poslancov v blízkej budúcnosti vypíše verejnú obchodnú súťaž na zhotoviteľa tejto investičnej akcie. Podľa predbežných informácií by nemali náklady na jej realizáciu presiahnuť 663.878 eur.
V rámci operačného programu Infraštruktúra sociálnych služieb sa bude samospráva na základe prijatého uznesenia uchádzať o získanie nenávratného finančného príspevku na vybudovanie zariadenia pre seniorov s názvom Dom pokojnej staroby - Snina. Celkové náklady projektu predstavujú 1.997.888,90 eura. V budúcnosti by mal objekt poskytovať ubytovanie asi pre 64 osôb. Mesto sa bude uchádzať aj o získanie finančných prostriedkov z fondov EÚ na realizáciu projektu v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko-Slovenská republika 2007 - 2013. Jeho zámerom je v rozpočtovom náklade 1.300.000 eur zrevitalizovať rekreačnú oblasť Rybníky a zrekonštruovať jedno zo zariadení na kongresové centrum.
MsZ dnes neschválilo návrh, ktorým sa mala trom zamestnávateľom v areáli priemyselného parku Snina zagarantovať znížená sadzba nájomného v hodnote 9,95 eura za meter štvorcový prenajatej plochy pre obdobie od 1. apríla 2009 do 31. marca 2011. \"Hlasoval som za tento návrh, pretože je potrebné v časoch hospodárskej krízy podporovať zamestnanosť v tak chudobnom regióne, ako je ten náš, \" uviedol pre TASR poslanec Jozef Savka (nezávislý). O možnosti čiastočného odpustenia nájomného, o ktoré požiadali spoločnosti MOPS PRESS, RMR Slovakia a Del casting zamestnávajúce viac ako 110 pracovníkov, budú mestskí poslanci pravdepodobne rokovať aj na ďalšom zasadnutí MsZ.
 

Vyberte región